תכנית עסקית לחנויות

כל מי שהריץ בראשו את המחשבה על הקמת חנות בוודאי שאל את עצמו מהיכן מתחילים בכלל. הלוא ברור לכל בר דעת כי רק הרעיון לבדו לא מספיק כדי לנהל חנות, אבל לא תמיד ברור מה השלבים שיש לנקוט בהם כדי להגיע למצב שיש לנו חנות שעובדת בצורה יציבה. בעזרת בניית תוכנית עסקית לחנות אנחנו מייצרים לעצמנו למעשה מפת דרכים שתוביל אותנו לאורך הדרך ובעזרתה נוכל לתכנן בצורה נכונה ויעילה את צמיחת החנות החדשה שלנו. אם מעניין אתכם להבין כיצד לבנות תוכנית שכזו, אז במאמר זה נציג בפניכם את השלבים השונים כדי לבנות תוכנית עסקית לחנות.

מה נותנת לי תוכנית עסקית לחנות?

על פי ההגדרה היבשה, תוכנית עסקית לחנות היא מסמך שמרכז את כל החלקים והשלבים שיש ליישם כדי להניע את החנות מראשיתה ועד למצב שבו היא פועלת כהלכתה. המטרה של התוכנית העסקית היא להציג את כל הנתונים השונים הקשורים לייצור, לדרישה בציבור ולשיווק כדי שנוכל לבחון את הכדאיות הכלכלית של החנות שאנחנו רוצים לפתוח.

בנוסף לסדר שעושה התוכנית העסקית לבעלי החנות, היא מספקת מסמך מגובש ומפורט אשר אנשי עסקים ובנקים יבקשו לעיין בו אם תרצו לגייס כספים במטרה להקים את החנות. בבואכם לבנות תוכנית עסקית לחנות חשוב מאוד להסתייע באיש מקצוע אשר ילווה אתכם בתהליך ויבטיח כי הנתונים שאתם מסתמכים עליהם מאושרים ונכונים, אך גם כדי שיסייע לכם בהבנה מלאה של השלבים השונים כדי שחס וחלילה לא תישכחו סעיף אקוטי.

רגע לפני תחילת ההכנה של התוכנית העסקית לחנות

כדי שהתוכנית העסקית לחנות תוביל אותנו למטרות הרצויות, אנחנו חייבים קודם כול לשבת עם עצמנו ולהבין מה בדיוק אנחנו רוצים להשיג. האם אנחנו מתכננים להקים רשת של חנויות או שאולי אנחנו מכוונים יותר לכיוון של חנות בוטיק, האם אנחנו מתכננים לשווק בעיקר לקהל מקומי או אולי אנחנו מתכננים להתבסס בחוץ לארץ ושהחנות תשמש יותר כסטודיו.

חשוב גם לזכור כי חלקה הארי של בניית התוכנית העסקית לחנות לא יגיע בסופו של דבר לאנשים אחרים, המטרה המרכזית והראשונה של בניית התוכנית העסקית היא שאתם תכירו את העסק שלכם בצורה טובה יותר.

איך לבנות תכנית עסקית לחנות שלך

מה צריכה להכיל תוכנית עסקית לחנות?

  • תקציר מנהלים – תקציר המנהלים הוא למעשה הצהרת הכוונות שלכם לגבי החנות שאתם רוצים להקים. חשוב שתכתבו תקציר מנהלים מדויק ורלוונטי ולא יותר מעמוד אחד, המשקיעים (וגם אתם בסופו של דבר) רוצים לראות שיש מטרה וכיוון שלעברם כל העסק צועד.
  • תיאור החברה ומוצריה – בבואכם לנסח מה בדיוק החנות שלכם מוכרת, נסו להבין קודם כול איזה פתרון אתם באים לפתור למען הלקוחות שלכם. נסחו את החלק הזה גם בתמצית, בדומה לתקציר המנהלים,
  • קהל היעד והמתחרים – זהו אולי אחד החלקים החשובים ביותר בתוכנית העסקית של החנות שלכם, בחלק הזה אתם למעשה מצביעים על קהל היעד ועל גודלו ומראים עד כמה גדול השוק והפוטנציאל שיש לכם להרוויח ממנו. אבל חשוב גם לזכור שככל הנראה אתם לא פועלים לבד בשוק ולכן חשוב להתייחס גם למתחרים שעלולים להפריע לחנות שלכם לצמוח.
  • שיווק – עוד חלק שחשוב להתייחס אליו במלוא תשומת הלב הוא החלק של בניית האסטרטגיה השיווקית שלכם. נסו לפרט בצורה הברורה ביותר מה אתם עומדים לעשות כדי לייצר באזז סביב החנות שלכם, אך גם מה תהיה תוכנית העבודה לשלבים המאוחרים יותר כאשר תצטרכו לשמור על יציבות.
  • נכסים – בחלק של הנכסים אתם צריכים להתייחס גם לנכסים פיזיים שיש לכם, כמו למשל חנות, אבל גם לנכסים הפרסונליים ולכן בחלק זה חשוב גם להציג את השדרה הניהולית ואת מבנה העסק.
  • S.W.A.T – זהו חלק שלרבים קשה לייצר כיוון שבו אנחנו מפרטים בצורה הכנה ביותר מה החוזקות והחולשות שלנו, המילה כנות חשובה מאוד כיוון שעל סמך החלק הזה נוכל לזהות את האתגרים האמיתיים שצפונים לחנות שלנו.
  • תחזיות ותוכנית פיננסית – את החלק הפיננסי אנחנו ממליצים בחום שתעשו בשיתוף פעולה עם רואה חשבון שמתמחה בבניית תוכניות עסקיות לחנויות כיוון שמדובר על חלק שעל בסיסו תקבלו את ההשקעות השונות, בין שמדובר על הלוואה מהבנק או ממשקיע פרטי.

בריג'נסי אנחנו אומנם מתמחים במתן פתרונות תצוגה לחנויות, אך לאורך השנים ראינו עסקים רבים קמים ונופלים רק על סמל מסמך העבודה החשוב הזה ולכן החלטנו לסייע ללקוחותינו ולאחרים בכלים מעשיים לבניית תוכנית עסקית. אם אתם באמצע של הכנה תוכנית עסקית לחנות צרו איתנו קשר כדי שנוכל לסייע לכם בעיצובה ובתכנון נכון של הצגת המוצרים השונים בחלל.

פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. לשמירת הקטגוריה .