טעויות בהקמת חנות

להקים עסק זו משימה מאתגרת שדורשת מאיתנו לחדד את כל החושים שלנו וללכת נגד הזרם, רק כדי לראות את החלום מצליח לשרוד את מבחן השנתיים הראשונות שנחשבות לקשות והמאתגרות ביותר בחייו של עסק חדש. אם העסק שלכם מוכר סחורה לאנשים בצורה פיזית, אז המאמר הזה נועד במיוחד בעבורכם. המשיכו לקרוא ותגלו מה הן עשר הטעויות הנפוצות ביותר שעושים יזמים שמקימים חנות פיזית, כדי שאתם תוכלו להימנע מהן.

עשרת הטעויות הנפוצות ביותר שעושים יזמים בהקמה של חנות פיזית

  1. כולנו כנראה שמענו את הביטוי "לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן" ולא סתם אנחנו בוחרים להתחיל מאזכור שלו. בחירת המיקום של החנות היא אבן היסוד להצלחתה, אם נעשה מחקר מקדים איכותי נוכל לגלות מה המיקום המתאים ביותר לאופי החנות שלנו. זכרו שאפשר להקים חנות מושלמת ומרשימה, אבל אם היא ממוקמת באזור שקהל היעד שלה לא מסתובב בה אז כל העבודה שעשינו לא תעזור לחנות להתרומם. השקיעו מחשבה מעמיקה בבחירת הלוקיישן המתאים לחנות שלכם כדי להגדיל את הסיכויים שלה לשרוד לאורך שנים.

  2. כשאתם מעצבים את מערכות התצוגה ומסדרים את הסחורה ברחבי החנות, חשוב להימנע מהצבה של יותר מדי פרטים ומוצרים על המדפים. הרבה יזמים צעירים שמקימים חנות פיזית מנסים להרשים את הלקוחות בכמות הסחורה שהם מציעים, אבל למעשה הם יוצרים כאוס ויזואלי שמבריח את הלקוחות ומקשה על הגברת המכירות. בהרבה מקרים הצגה של פחות מוצרים יכולה דווקא להשאיר רושם חזק יותר, אז נסו לתכנן את כמות המוצרים שאתם מציגים ואל תתפתו לשים את כל הסחורה שלכם רק כדי להשוויץ.

  3. טעות נוספת שעושים יזמים רבים, ובעיקר כאלו שפותחים חנויות בוטיק, זה להסתיר מידע על המוצרים ובעיקר את המחירים שלהם. יש סיבות רבות שמובילות את בעל העסק שלא להראות מחירים, אך בסופו של דבר הלקוח מעוניין לקבל בעצמו את המידע הבסיסי ואם הוא צריך לעבוד ולחפש מידע, הוא כנראה יתייאש ויעזוב את החנות בלי לרכוש כלל. נסו תמיד לחשוב על חווית הלקוח וספקו לו את כל מה שהוא רוצה לקבל, בעזרת אביזרי שילוט למדפים בחנויות אתם יכולים להנגיש את המידע בצורה נוחה ויפה.

  4. כשאתם ניגשים לעצב את פנים החנות אתם חייבים לחשוב מנקודת המבט של הלקוח. יזמים צעירים שמקימים חנות פיזית מנסים בהרבה מקרים להתחכם עם המוסכמות של עיצוב חנויות, אבל מה שקורה בפועל זה שהלקוח שנכנס לחנות מנסה ישר לאתר היגיון בסדר המוצרים ולבנות לעצמו תבניות, על פי המחקרים מדובר על פרק זמן של כ – 8 שניות, ואם הוא לא יצליח להבין את סדר הצגת המוצרים הוא כנראה יעזוב בתסכול. כדי להימנע מכך חשוב לתכנן מסלול מכירה בחנות שייצא מנקודת המבט של האדם הממוצע ולא לנסות להמציא את הגלגל ולהיות חדשניים בלי שתהיה מחשבה מעמיקה מאחורי זה.

  5. אם גודלה של החנות הפיזית שלכם לא מאפשר זאת, אל תנסו לדחוס כמה שיותר מדפים פנימה. התחושה שיוצרים מדפים שמסודרים בצפיפות זה לזה היא של עומס ומחנק, הלקוחות שנכנסים בפתח החנות ויראו זאת יירתעו וכנראה יחשבו אם הם חייבים להיכנס פנימה. עוד בעיה שעלולה לצוץ היא שהחנות שלכם לא תהיה נגישה לאנשים עם מוגבלויות, כמו למשל כאלו המתניידים בכיסא גלגלים, מה שימנע מאוכלוסיות שלמות את האפשרות להיכנס לחנות שלכם גם אם היו מעוניינים בכך.

  6. בעיה נפוצה נוספת שיש ליזמים שמקימים חנות פיזית, וזו בעיה שהוחרפה מאוד בעקבות הקורונה, היא שאין להם מספיק כוח אדם שמוכשר לעשות את העבודה בצורה ראויה. חשוב מאוד לתת יחס אישי לכל לקוח ולקוח, בטח כאלו שנמצאים בחנות באופן פיזי. אחד הסממנים הבולטים של בעיית כוח האדם היא שכשיש לקוח בחנות והטלפון מצלצל, העובד עוזב את הלקוח והולך לענות לטלפון. במקרים כאלו הלקוח שנמצא בחנות מרגיש כי עצם העובדה שהוא הטריח עצמו להגיע פיזית לחנות פגעה בו והסיכויים שלו לקנות משהו יורדים פלאים באותו הרגע ממש.

  7. חשוב מאוד לנקות את החנות ואת חלונות הראווה באופן תדיר. כשחלון הראווה שלנו מלוכלך, וגם לו מדובר על לכלוך קטן, הלקוחות שמביטים מבחוץ יחשבו שכל החנות לא נקיה ושהמוצרים שנמכרים בה הם סוג ב'. הקפידו תמיד לנקות את החנות כולה וודאו כי אין אבק על הבובות והמדפים.

  8. בחירת סדר העדיפויות היא משימה שקשה להגדירה בצורה מדויקת, אך חשוב מאוד להבין מה הפעולות שבאמת מסייעות לעסק שלנו ומה הפעולות שאנחנו עושים רק בשביל לעשות רושם. באנגלית ישנו ביטוי בשם Vanity Metrics, אלו פרמטרים שגורמים לנו להיראות טוב (כמו לייקים בפייסבוק) אבל לא בהכרח מקדמים אותנו באספקט של מכירות. אל תתפתו לפרמטרים האלו ודעו לאבחן מה באמת מקדם את העסק שלכם ומה יכול להיחשב להסחת דעת.

  9. כשמשקיעים כל כך הרבה אנרגיה בדרכים להציג את הסחורה ובמציאת פתרונות תצוגה מתאימים, קל לשכוח שיש עוד רכיבים חיוניים. אחת הבעיות הנפוצות היא התאורה בחנות. תתפלאו לשמוע שבהמון מקרים יזמים צעירים מתכננים את מסלול המכירה ומצטיידים בכל הציוד הנדרש לתצוגה, כמו סטופרים וחוצצים, אבל שוכחים לתכנן את התאורה בהתאם ופשוט שוטפים את החנות באור אחיד וחד גוני, או גרוע יותר – משאירים חנות אפלה וחשוכה.

  10. אחרי שהשקעתם את כל האנרגיה והזמן בתכנון החנות קל לחשוב שהעבודה נגמרה, אבל למעשה עבודת התצוגה לא נגמרת לעולם. חשוב תמיד להקפיד ולשמור על תצוגה עדכנית שמתכתבת עם הטרנדים החמים ועם העונות השונות. הרבה פעמים יזמים משתמשים בטכניקות של קידום מוצרים ליד הקופה, אבל שוכחים לעדכן את הכיתוב שמלווה את הקד"מ והתוצאה היא שהלקוח חושב שכל המוצר והקידום מיושנים ולא רלוונטיים.
טעויות בעיצוב חנות פיסית

חברת ריג'נסי – מסייעת בפתרונות תצוגה לחנויות

אנחנו בריג'נסי מתמחים במתן פתרונות תצוגה לעסקים וחנויות ובזכות ניסיון של עשרות שנים אנחנו יכולים לסייע גם לעסק שלך להציג את מרכולתו בצורה יפה ומכירתית. הצוות שלנו ישמח לעמוד לשרותכם בכל שאלה שעלולה להיות לכם ואם תיצרו איתנו קשר הם יענו לכם על השאלות בפירוט. דברו איתנו עוד היום להזמנות ולפרטים נוספים.

פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. לשמירת הקטגוריה .